Yoshinkan România

Aikido înseamnă înţelegere şi toleranţă, a trăi într-o deplină armonie cu tot ceea ce ne înconjoară. Spiritul Aikido-ului scoate la iveală tot ce e mai bun într-un om, preţuind adevăratele valori ale acestuia: pe de o parte încurajează onoarea, sinceritatea şi toleranţa, iar pe de altă parte suprimă orgoliul şi iniţiativele violente sau distructive ce provin din latura negativă a omului.

 

Clubul nostru doreşte ca prin activităţile ce le întreprinde, să imprime aceste principii tuturor cursanţilor, îmbinând tehnicile de autoapărare cu o filozofie de viaţă bazată pe non-violenţă. De asemenea, încercăm să cultivăm atitudinea, modul în care se prezintă şi reacţionează omul în diverse situaţii dificile sau critice.

 

Stilul Yoshinkan a fost abordat din motive de eficienţă a procedeelor şi de adaptabilitate la situaţiile reale ce pot fi întâlnite în timpul confrutărilor directe. Fondatorul Şcolii Yoshinkan a fost un japonez – Soke Gozo Shioda (1915 – 1994), un om care a lăsat în urma sa un stil într-o continuă dezvoltare. Fondatorul Şcolii Româneşti de Aikido Yoshinkan este domnul George Ilie. El a introdus pentru prima oară acest stil în România şi apoi l-a dezvoltat la rândul său mai departe. În acest moment, stilul are o arie mai largă de acoperire faţă de cel tradiţional, el fiind adaptat la condiţiile reale ale societăţii în care trăim acum. Cunoştinţele domnului Ilie în domeniul artelor marţiale şi experienţa sa în ceea ce priveşte lupta reală (“de stradă”) au făcut ca Şcoala românească de Aikido Yoshinkan să fie recunoscută drept o organizaţie puternică, cu înclinaţii evidente către folosirea tehnicilor de luptă autentice, eficiente în autoapărare.

 

Aikido Yoshinkan este combinația optimă între armonie și eficiență, reprezentând un stil perfect adaptat la societatea contemporană în care trăim. O dovadă în acest sens este preluarea lui în pregătirea forţelor de ordine din mai multe ţări ale lumii. Stilul este foarte bine ancorat în realitatea zilelor noastre, el fiind promovat în cadrul Departamentului de Poliţie și al trupelor de intervenție din Japonia (și nu numai).

 

Cei care caută în antrenamente apropierea de realitate, unde o luptă poate fi imprevizibilă şi dură, vor descoperi eficienţa stilului Aikido Yoshinkan în autoapărare. Cursanţii vor studia şcoala căderilor şi vor învăţa atât tehnici cu mâna liberă (contra oricărui tip de atac, inclusiv lovituri de picior), cât şi lupta cu arme albe (baston, cuţit, sabie). 

 

Practicarea Aikido-ului măreşte puterea de concentrare, rezistenţa la efort şi îmbunătăţeşte starea generală a sănătăţii, atât fizice cât şi mentale, ajutând la o mai bună coordonare şi conştientizare a propriilor acţiuni.

 Vă invităm să descoperiţi împreună cu noi această minunată artă.