De ce noi, de ce Aikido Yoshinkan?

Cu toții, trăim o perioadă de transformare profundă și rapidă a lumii noastre, schimbări de paradigmă pe care trebuie să le gestionăm într-un mod cât mai bine pentru noi și familiile noastre. Apar noi provocări pentru ființa umană, atât ca individ cât mai ales ca părinte. Mai jos enumerăm câteva opinii și motive pentru care să veniți alături de noi.

  1.     Copiii, sunt profund afectați de tehnologia IT. Peste tot, vedem copii noștri cum își consumă foarte mult timp cu activitatea din mediul virtual, indiferent daca folosesc  tabletele, telefoanele sau un  calculator personal pentru aceasta. Iar acest lucru nu este completat judicios și de o activitate fizică atât de necesară sănătății corpului nostru. Foarte mulți copii și tineri prezintă de la o vârstă fragedă, deformări ale sistemului osos și o subdezvoltare a sistemului muscular, fapt care va duce la apariția a multor probleme de sănătate  tânărului adult.                                                 Milităm pentru formarea unui corp sănătos cu o minte sănătoasă.
  2.     Învățăm să cădem: școala noastră de Aikido Yoshinkan, pune un accent deosebit pe modul în care se predă ,,Școala Căderii”, copii, tinerii și adulții învățând astfel un lucru folositor pentru toată viața. Învățând să cădem, evităm accidentările ca urmare a căderilor de pe bicicletă, trotinetă, role sau ca urmare a alunecării pe gheață. Iar din punct de vedere a filozofiei Aikido, învățăm că după o ,,cădere în viață”, trebuie să ne ridicăm din nou în picioare și să ne continuăm călătoria.
  3.  Copii și tinerii interacționează și se dezvoltă într-un anturaj benefic, învățând valorile și principiile Aikido Yoshinkan, formând o colectivitate în care se învață forma colaborativă de interacțiune socială.  caracterul conform principiilor Aiki (ale armoniei și colaborării).
  4. Adulții beneficiază și ei de relaționarea de pe saltea (tatami), atât pe plan personal, învățând noi principii filozofice de viață precum și un alt mod de interpretare, gestionare a provocărilor din viață și de asemenea, îți vei face noi prieteni și cunoștințe. Iar prieteniile care încep pe tatami sunt speciale, frumoase pentru că au ca liant munca și sudoarea depusă de practica de umăr la umăr cu partenerul.
  5. Dacă îți propui să faci mișcare fizică pentru întreținere, totodată vei avea ca bonus și învățarea de tehnici și tactici de apărare.
  6. Dispunem de Instructori cu o bogată expertiză în artele marțiale, echilibrați și bine ancorați în filozofia Aiki – Armoniei.

     Aikido înseamnă înţelegere şi toleranţă, a trăi într-o deplină armonie cu tot ceea ce ne înconjoară. Spiritul Aikido-ului scoate la iveală tot ce e mai bun într-un om, preţuind adevăratele valori ale acestuia: pe de o parte încurajează onoarea, sinceritatea şi toleranţa, iar pe de altă parte suprimă orgoliul şi iniţiativele violente sau distructive ce provin din latura instinctuală a omului. Organizația noastră doreşte ca prin activităţile ce le întreprinde, să imprime aceste principii tuturor cursanţilor, îmbinând tehnicile de autoapărare cu o filozofie spirituală holistică. De asemenea, încercăm să cultivăm în cadrul practicii noastre o  atitudine constructivă, conștientă, ca modul în care se prezintă şi reacţionează omul în diverse situaţii din viata cotidiană, dificile sau critice, să aibă ca rezultat o viață echilibrată și mai frumoasă.

Merită să încercaţi – nu veţi regreta! Vă invităm să descoperiţi împreună cu noi această minunată artă.