Pagina 2 din 5 - Despre Tehnică și Antrenamente

 

 

 

Orice persoană poate învăţa practica Aikido, indiferent de vârstă, sex, înălţime, greutate şi forţă. Oricât de dotat fizic ai fi, va exista întotdeauna cineva mai puternic. Astfel, pentru a învăţa cu adevărat AIKIDO, trebuie să-i înţelegi spiritul şi să-i respecţi principiile. Aceasta înseamnă că nu trebuie să lupţi pentru a învinge, ci trebuie să te aperi pentru a trăi.

 

 

Antrenamentul în AIKIDO cuprinde următoarele secţiuni:

 

1. Antrenamentul fizic - în care sunt incluse o serie de exerciţii al căror scop este dezvoltarea capacităţii de efort, rezistenţa şi viteza. Aceste exerciţii se fac exclusiv cu greutatea propriului corp sau a partenerului (flotări, genuflexiuni, exerciţii pentru abdomen, alergare etc.).

 

2. Antrenamentul respiraţiei - care cuprinde tehnici de respiraţie specifice AIKIDO-ului şi a caror scop este ca participantul să înţeleagă actul respirator ca sursă de energie şi viaţă. Aceste exerciţii sunt specifice tehnicilor de antrenament Zen.

 

3. Antrenamentul armoniei - constă în tehnici de mişcare împreună cu unul sau mai mulţi parteneri în scopul obţinerii îndemânării de a te mişca eficient în condiţiile unui atac multiplu şi a-i determina pe agresori să reacţioneze conform dorinţei tale. Acest tip de antrenament permite practicantului să dobândească simţul plasării optime într-o situaţie de luptă, în spaţiul "neutru", unde riscul de a fi lovit este minim, iar şansa de a-i controla pe ceilalţi este maximă.

 

4. Antrenamentul energetic - constă în tehnici specifice pentru controlul şi utilizarea energiei agresorilor.

 

5. Antrenamentul mental - are drept obiectiv însuşirea de către practicant a tehnicii de coordonare conştientă a întregului corp, de a-l determina să fie tolerant, înţelegator dar ferm faţă de agresori. Practicantul trebuie să înţeleagă faptul că fiecare viaţă este importantă.

 

6. Antrenamentul tactic - cuprinde aplicarea principiilor privind tehnica luptei în general şi a luptei în spiritul AIKIDO, în special. Practicantul este învăţat să determine producerea unor evenimete favorabile lui precum şi exploatarea evenimentelor şi situaţiilor aleatorii, în timpul luptei.

 

7. Antrenamentul psihic - constă în a-l face pe elev să înţeleagă care este menirea sa şi cum poate trăi respectând principiile şi normele AIKIDO.

 

 

 

1 |   <<<   Pagina anterioară   |   Pagina următoare   >>>   | 3 | 4 | 5 |